Breng jij je kinderen te voet naar school, laat je hen fietsen of vind je de auto toch de veiligste optie in het verkeer van tegenwoordig? Aandacht voor verkeersveiligheid is met élk vervoersmiddel noodzakelijk. Enkele tips!

Reisorganisaties hebben weer de handen vol, boekingswebsites boomen en touroperators draaien op volle toeren. En jij, heb je jouw reis al voorbereid? Misschien is het een flinke poos geleden dat je nog op vakantie ging, dus we hebben enkele cruciale tips voor je opgelijst.

Ondernemen houdt onvermijdelijk risico’s in. Daar ben je je als zelfstandige van bewust en dus zorg je dat je goed verzekerd bent. Maar welke verzekeringen heb je echt nodig of zijn zelfs verplicht? En welke móeten niet, maar raden we je toch sterk aan? Een overzicht!

Bij de aankoop van een tweedehands wagen kunnen soms na enige tijd verborgen gebreken opduiken. Zijn deze dan te vergoeden door de verkoper of moet je deze zelf dragen? Hieronder wordt een case toegelicht bij een gebrek aan een tweedehands wagen.

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk.

De speed pedelecs zijn, net als elektrische fietsen, ondertussen niet meer uit het straatbeeld weg te denken. De markt breidt dan ook snel uit met talloze varianten. Helaas gaat deze toename in het gebruik van elektrische fietsen hand in hand met een toename van verkeersincidenten.