Ondernemen houdt onvermijdelijk risico’s in. Daar ben je je als zelfstandige van bewust en dus zorg je dat je goed verzekerd bent. Maar welke verzekeringen heb je echt nodig of zijn zelfs verplicht? En welke móeten niet, maar raden we je toch sterk aan? Een overzicht!

Bij de aankoop van een tweedehands wagen kunnen soms na enige tijd verborgen gebreken opduiken. Zijn deze dan te vergoeden door de verkoper of moet je deze zelf dragen? Hieronder wordt een case toegelicht bij een gebrek aan een tweedehands wagen.

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk.

De speed pedelecs zijn, net als elektrische fietsen, ondertussen niet meer uit het straatbeeld weg te denken. De markt breidt dan ook snel uit met talloze varianten. Helaas gaat deze toename in het gebruik van elektrische fietsen hand in hand met een toename van verkeersincidenten.

Veel te veel regen op korte tijd, of net lange periodes van droogte. Beide symptomen van de klimaatverandering kunnen serieuze schade berokkenen aan je eigendom. Gelukkig beschermt je brandverzekering je hiertegen! Meestal toch …

Cybercriminelen gaan alsmaar creatiever en sluwer te werk. Ook jouw onderneming - hoe klein ook - kan het slachtoffer worden van malafide onlinepraktijken. Maar we hebben ook goed nieuws: door jezelf en je medewerkers te informeren, maak je je bedrijf een stuk minder kwetsbaar. Enkele tips!