Waterschade: beter voorkomen dan repareren

Veel schade aan woningen wordt veroorzaakt door wateroverlast. De Belgische zomers zijn alsmaar extremer, vandaag heet weer, morgen hevige regen. Wat is de beste manier om waterschade te voorkomen?

Deel op Facebook Twitter LinkedIn

Waterdicht dak

Controleer jaarlijks of jouw dak nog waterdicht is. Ga na of de dakbedekking slecht onderhouden plekken heeft en check of er geen dakpannen los liggen of verschoven zijn.

Ga zeker niet het dak op bij erg warm of koud weer, de dakbedekking is dan een stuk brozer en het is net zo dat problemen ontstaan. Twijfel je aan de staat van je dak? Contacteer een dakwerker.

Vrije dakgoten?

Dakgoten vrijmaken is niet meteen een klusje waar je op zit te wachten, maar het kan wel heel wat ellende voorkomen. Verwijder takken, bladeren of andere obstructies uit de dakgoot zodat het water vrij kan wegstromen.

Het is aan te raden de dakgoot één à twee keer per jaar schoon te maken en dan meteen te controleren op beschadigingen. Niet zo'n fan van al dat onderhoud? Installeer dan een rooster over jouw dakgoot. Vraag hiervoor raad aan een vakman.