Niet verplicht, wel nuttig: de rechtsbijstandsverzekering

In Vlaanderen heeft 10% van de mensen die na een verkeersovertreding beroep doen op een advocaat geen rechtsbijstandsverzekering. Een opmerkelijk hoog cijfer, zeker als je weet dat een rechtsbijstandsverzekering een wereld van verschil maakt.

Niet beschikken over een zo’n verzekering betekent immers dat alle kosten zelf gedragen moeten worden. Met de erelonen van een advocaat en de gerechtskosten bedraagt de eindafrekening al snel meer dan 1.000 euro… en dan is de opgelegde geldboete nog niet meegerekend.

Wat is een rechtsbijstandsverzekering?

Een rechtsbijstandsverzekering is net als een ongevallenverzekering of een omniumverzekering een aanvulling op de wettelijk verplichte verzekering burgerrechtelijke aansprakelijkheid (kortweg BA). De verzekering kan op verschillende vlakken een belangrijke meerwaarde betekenen.

Wanneer je bijvoorbeeld na een verkeersovertreding voor de politierechtbank verschijnt en er een zware boete boven je hoofd hangt, is juridische bijstand zeker geen overbodige luxe. Met een rechtsbijstandsverzekering wordt de kost van het bijstaan en vertegenwoordigen door advocaten volledig vergoed. Ook gerechtskosten en eventuele onderzoekskosten vallen onder deze verzekering.

Rechtsbijstandsverzekering opgenomen in polis

Vaak is een rechtsbijstandsverzekering onderdeel van een autopolis en kan je, in het geval van een geschil, reeds gratis beroep doen op juridische bijstand. Hetzelfde geldt voor een familiale verzekering die de kosten dekt wanneer jij (of iemand uit je gezin) schade hebt geleden door de fout van een ander.

Ben je niet zeker of een rechtsbijstandsverzekering in jouw polis is opgenomen? Vraag dat dan best even na bij je verzekeringsmakelaar om een mogelijk financieel drama te vermijden. Want waar de kost om te verschijnen voor de politierechtbank al snel tot 1.000 euro bedraagt, kan dat als slachtoffer van een schadegeval of misdrijf gemakkelijk oplopen tot 10.000 euro.

Online boetecalculator

Heb je onlangs zelf een verkeersovertreding begaan, dan kan je aan de hand van de gratis en volledig vrijblijvende boetecalculator je eigen boete berekenen op https://boetecalculator.be/nl.

Waarom bij KBC Verzekeringen een rechtsbijstandsverzekering afsluiten?

KBC garandeert ruime waarborgen en prestaties. Dat is al meerdere malen bevestigd door onafhankelijke consumentenorganisaties. Zo betaalt KBC de schade wanneer de persoon die in fout is geen geld heeft om dat te doen. Ben je daarnaast niet tevreden over de herstelling van je wagen en is er discussie over de factuur? Ook dan is KBC er om je verder te helpen. Voor meer details kan je contact opnemen met ons kantoor.

Heb je na het lezen van dit artikel vragen over je autopolis of wens je meer info over een rechtsbijstandsverzekering. Contacteer ons dan vrijblijvend voor meer info.

Bereken de kost van je boete

Heb je onlangs zelf een verkeersovertreding begaan, dan kan je aan de hand van de gratis en volledig vrijblijvende boetecalculator je eigen boete berekenen op

https://www.kantoorkiekens.be/tools/boetecalculator

Contacteer ons voor een afspraak

 Maak een afspraak